Cégismertető

Az osztrák Austria Email vállalat a melegvízkészítés szakértője. Termékei alapján Európa egyik legkiemelkedőbb gyártójaként tartják számon, amit hazájában játszott több évtizedes piacvezető szerepén kívül 25 exportpiacon betöltött erős pozíciója is alátámaszt. Az ausztriai gyártóbázis rendelkezik Európa legmodernebb puffertároló gyártó üzemével, amelyben 2010 óta a tárolókhoz tartozó környezetbarát szigetelés is készül.

Az üzem 150 éves múlttal és tapasztalattal, valamint több szabadalommal rendelkezik a zománcozott melegvíztárolók gyártása terén. Az alkalmazott know-how mindenkor a legmodernebb műszaki fejlesztéseket tartalmazza, és a gyártás jelenleg is teljes mértékben Ausztriában, folyamatosan képzett saját szakmunkaerő foglalkoztatásával történik.

Az Austria Email törekszik a fenntartható működésre. Ez megmutatkozik mind a környezetbarát gyártási technológiák alkalmazásában, mind a folyamatoptimalizálásban, és nyersanyag- valamint energiagazdálkodásban. A magas színvonal garanciája az ISO 9001-es tanúsítás.

Az Austria Email cég közvetett fűtésű bojlerei és tárolói 115-3000 liter közötti tárolókapacitással gazdaságos és biztonságos melegvízellátást nyújtanak a felhasználónak. A hőcserélő fűtőcsőkígyót, és a tároló belső falát védő különleges Vacumail® eljárással készült kettős zománcréteg, valamint az anódvédelem megakadályozza a korróziót és meggátolja a vízkőlerakódást . A különleges zománcbevonat, a csőkígyóval együtt rugalmasan tágul, míg a vízkőlerakódás erre nem képes, és a csőkígyó sima zománcfelületéről a tartály aljára esik. Az így összegyűlő vízkőüledék szükség szerint (két-háromévente) egyszerűen távolítható el a nagyméretű tisztítónyíláson keresztül. A különleges zománcbevonat által a melegvíztermelő-tároló a legkényesebb higiéniai követelményeknek is megfelel. A melegvíztermelő berendezések szállíthatók egy vagy két fütőcsőkígyóval is, a teljesítmény növelése vagy többcélú felhasználás (pl. napenergia) érdekében.

A környezetbarát szigetelésnek köszönhetően minimális a hőveszteség. A kisebb bojlereket (500 L-ig) acéllemez burkolattal, a nagyobbakat a könnyebb szállíthatóság érdekében külön hőszigeteléssel szállítjuk, amit telepítéskor helyezünk a berendezésre.

A bojlerek többsége rendelkezik karimás csatlakozással is, mely lehetővé teszi elektromos fűtőpatron, vagy egy további  fűtővizes-bordás hőcserélő beépítését is.
Ezek segítségével az egycsőkígyós bojlerek alkalmassá tehetők napenergiás vagy hőszivattyús rendszerek kiszolgálására. A kondenzációs kazánok és hőszivattyúk egyre növekvő alkalmazása tette indokolttá a nagyteljesítményű bojlerek elterjedését, biztosítva az alacsony fűtési visszatérő hőmérsékletet, a magas hatásfokot.

Az Austria Email bojlerek előnyei:

 • Kettős Vacumail® zománcréteg a tartálybelsőn és a csőkígyón is alkalmassá téve különleges szigorú higiéniai követelményeknek való megfelelésre
 • Nagyfelületű, nagy teljesítményű fűtőcsőkígyó(k).
 • Igen jó hatásfokú és környezetbarát (FCKW-mentes) PU habszigetelés, ill. külön szállított hőszigetelő köpeny.
 • Karimás csatlakozás tisztítás és kiegészítő berendezések részére.
 • Ideális berendezés a szolár és hőszivattyús rendszerek kiegészítésére.Hőérzékelő beépítési lehetőségek.
 • Leürítés nélkül cserélhető anódrúd.
 • Beépített hőmérő
 • A dupla csőkígyós bojlerek napkollektoros rendszerekhez is illeszthetőek, ill. a teljesítmény növeléséhez kazánról fűthetőek.
 • Cirkulációs csonk.
 • Ürítő szerelvények.
 • Optimális méret.
 • Esztétikus külső burkolat.